Over hemelhoog

HomeOver hemelhoog

Over Hemelhoog

De protestants evangelische liedbundel ‘Hemelhoog’ is een nieuwe bundel met maar liefst 739 liederen. Deze liederen zijn in categorieën ingedeeld die lijken op de eerdere Evangelische Liedbundel van 1999 en volgen het kerkelijk jaar. Wil je kennismaken met de bundel?

Bekijk liederen-index Zoek in 739 liederen
evangelische liedbundel 1999

Hemelhoog is de officiële opvolger van de Evangelische Liedbundel (1999)

Initiatief
Hemelhoog is een initiatief van het Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse Kerk in samenwerking met twee partners: Het Confessioneel Gereformeerd Beraad en de Confessionele Vereniging. Je kunt de bundel zelfstandig gebruiken, maar ook zien als supplement bij het liedboek voor de kerken uit 1973 en zeker bij het Nieuwe Liedboek van 2013.

Ontstaan
Met een bevlogen en breed gekozen groep theologen, muzikanten en dichters is gekeken naar de liedkeuze. In het proces van liedredactie hebben we ons laten inspireren door de evangelische liedcultuur, maar ook gekeken naar de prachtige liederen uit de traditie die tot op de dag van vandaag veel worden gezongen. Dit boek is geschikt voor jong en oud, maar het accent ligt op jonge generaties die graag lofprijs- en aanbiddingsliederen zingen met populaire melodieën.

Criteria
De inhoud van Hemelhoog is gebaseerd op een heel aantal criteria, maar de belangrijkste die we hier noemen is dat Jezus Christus in het middelpunt staat met daarbij veel aandacht voor het werk van de Heilige Geest. Er is aandacht voor thema’s als het Koninkrijk van God, gerechtigheid, discipelschap en meer. Daarbij is geput uit vele bronnen en dat maakt Hemelhoog geschikt voor een breed spectrum aan kerken en christenen.

Mocht u de bezinning over het gebruik van Hemelhoog in uw kerkenraad willen starten, dan hebben wij voor u uitgebreide folders en een praatpapier beschikbaar.

 

Handreiking kerkenraad Veel gestelde vragen Neem contact op Liederen-index

Wat maakt Hemelhoog uniek?

  • De kruisbestuiving van de protestantse en de evangelische traditie;
  • De combinatiemogelijkheid: Net als de Evangelische Liedbundel uit 1999 ontwikkeld werd naast het Liedboek van 1973, is Hemelhoog ontwikkeld naast het Nieuwe Liedboek (2013);
  • Het is uitgebreid en zeer geschikt voor het gezin, op de basisschool en in het jeugd- en gemeentewerk;
  • Er is ruimhartig gekozen uit de vele nieuwe liederen die de laatste jaren zijn verschenen van o.a. Sela, Psalmen voor nu, Schrijvers voor gerechtigheid, maar ook van André Troost, Taizé en buitenlandse songwriters.hardcover_plat

Hemelhoog iets voor jouw gemeente?

Doe de Hemelhoog-test!