Nieuws

HomeRecensieHemelhoog in de Pax Christikerk in Den Haag

Hemelhoog in de Pax Christikerk in Den Haag

Hemelhoog

In de praktijk 

Hemelhoog wordt enthousiast gebruikt in verschillende gemeenten met diverse achtergronden. Iedere gemeente gebruikt Hemelhoog op een eigen manier, bijvoorbeeld met alleen het liedboek of met beamerprojectie en losse liedteksten.

Afgelopen tijd vroegen we verschillende gemeenten naar hun ervaringen met Hemelhoog. Rob Boxman van de Pax Christikerk in Den Haag vertelt:

“Het gebruik van de materialen bevalt goed. We gebruiken de beamer om de liedteksten te projecteren. Dit doen we met OPS Pro (die we al hadden) en de set losse Hemelhoog tekstbestanden die we onlangs gekocht hebben. Voor gemeenteleden die liever een bundel gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze de beamer niet goed kunnen lezen of de muzieknotatie erbij willen hebben, hebben we van elke versie een inkijkexemplaar gekocht en bundels bijbesteld voor mensen die er zelf één wilde hebben. De bandleden zijn erg tevreden over het grote muziekboek.”

Liedboeken vullen elkaar aan
Rob: “In 2016 zijn we in onze gemeente gestart met elke zondag één protestants-evangelische kerkdienst waar het Nieuwe Liedboek en het evangelische lied elkaar mogen aanvullen onder begeleiding van orgel en band, afwisselend, maar ook regelmatig samen. De “evangelische” liederen die we dat jaar gezongen hebben (Opwekking, Sela, Psalmen voor Nu) bleken bijna allemaal ook in Hemelhoog te zijn opgenomen. Verder vinden we Hemelhoog evenwichtiger dan alleen Opwekking. Ook hebben we het idee dat de uitstraling van de bundel lijkt te helpen bij de acceptatie door de wat meer traditioneel ingestelde leden (zoals dat ook met de ELB het geval was). Daardoor hebben we in november Hemelhoog ingevoerd als officiële bundel naast het Nieuwe Liedboek.” 

Heb jij ook een leuk verhaal over hoe Hemelhoog in jouw gemeente werd ingevoerd? Laat het ons weten via info@ewv.nl!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.