Nieuws

HomeRecensieHemelhoog in Delfgauw

Hemelhoog in Delfgauw

Door Yolanda Stiefelhagen

Zondag 14 september was het eindelijk zover: de startzondag én de start van het zingen uit het liedboek: Hemelhoog. Hierbij de eerste reacties van onze gemeenteleden:
Ouderling Arie is heel enthousiast en vertelt dat deze bundel goed bij onze kerk past. Het valt hem op dat de bundel in trek is, veel kerkleden willen ook thuis graag een exemplaar. Kindernevendienstleidster Rianne, vindt de bundel heel compleet. Van klassieke psalmen, Opwekking tot leuke kinderliedjes. “Deze bundel is van deze tijd en zou zelfs alle andere bundels kunnen vervangen”.

Ouderling Henny, werd emotioneel bij het zingen van het ‘Er ruist langs de wolken’. Ze zag haar oma weer voor zich, zij zong dit lied altijd. Voor de huisbezoeken kan Henny ook goed uit de voeten met deze nieuwe bundel, er staan nu ook voor de ouderen genoeg mooie liederen in.

Van sceptisch naar enthousiast
Organist Sjoerd was eerst sceptisch over het idee van een nieuwe liedbundel. Maar nu is hij enthousiast. Er staan liederen in Hemelhoog die in het Nieuwe Liedboek verloren zijn gegaan. Daarom gaat Hemelhoog volgens hem prima samen met het Nieuwe Liedboek. Sjoerd geeft aan: “Het wordt het hem wel”. Kerklid Niek zingt de nieuwe liederen graag mee. “Zingen is altijd leuk, wat mij betreft mag er in de kerkdienst meer gezongen worden”.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.