Nieuws

HomeRecensieHemelhoog en ik – door Adrian Roest

Hemelhoog en ik – door Adrian Roest

Hemelhoog en ik

Door Adrian Roest

Ik ben blij met Hemelhoog. Het is een mooie bloemlezing van liederen over en voor God. Zoveel verschillende woorden en melodieën om Hem en het leven met Hem te ontvangen en te bezingen. Een veelkleurige bundel, geschreven en samengesteld door de veelkleurige kinderen van een veelkleurige God!

Wie ben ik?
Mijn leven begint niet bij mijzelf, maar bij God. Nog voor ik was, was Hij er. Zonder Hem was ik er niet geweest. Nog voor ik Hem kon dienen, gaf Hij me alles wat ik nodig had. En nog steeds is Hij me elke dag een stap voor. Hij geeft wat ik nodig heb, vaak nog voor ik het zelf besef. Hij is mijn begin en einde.

Hij overlaadt ons leven met het bovennatuurlijke én het natuurlijke. Onder christenen heeft ooit het denken wortel geschoten dat de bovennatuurlijke en de natuurlijke wereld gescheiden zouden zijn. In de Bijbel lezen we iets heel anders. Zeker, God komt tot ons door zijn Geest, Hij raakt ons letterlijk aan. Maar Hij komt ook tot ons door kunst, voeding, ontmoetingen. Ik proef zijn leven en creativiteit in gezonde voeding, ik ervaar zijn liefde in het contact met jou, ik zie zijn veelkleurigheid in jou, ik word overweldigd door zijn grootsheid in de dauwdruppels op het gras, et cetera!

Wat Hij geeft is zo veelzijdig, zo creatief, zo dichtbij en tegelijk zo groots.

Wat kan ik anders doen dan Hem eren voor wat Hij mij eerst gaf?
Ik verlang ernaar Hem te eren in alles wat ik doe. In het geestelijke én het natuurlijke. Ik wil Hem eren door Hem te geloven, maar ik wil Hem ook eren en aanbidden door zijn liefde te geven, zijn schepping te eten, mijn gaven te gebruiken voor God én zoveel mogelijk mensen om mij heen. Elke stap die ik zet zoek ik het leven voor en met God.

En zo had en heb ik mijn bijdrage aan de bundel: mijn gaven, mijn creativiteit wil(de) ik inzetten om God te eren en zijn verhaal aan zoveel mogelijk mensen te laten horen!

Ik hoop dat de bundel jou helpt om God beter te leren kennen. En dat je vanuit het kennen van Hem zult groeien in verlangen om alles in je leven aan Hem terug te geven. Van opstaan tot weer naar bed gaan.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.