Nieuws

HomeRecensieGod is Koning… door Amanda van Bemmel

God is Koning… door Amanda van Bemmel

God is Koning

We gebruiken het zingen van liederen om God te eren en om ons hart te delen met de Vader. In mijn vorige blog schreef ik over de weg die Jezus gebaand heeft naar dat hart van de Vader. Mooi gezegd. Maar er zijn momenten in het leven dat je liever niet in de buurt van de Vader komt. Misschien zijn er dingen gebeurd waar je je voor schaamt of heb je zelf dingen gedaan die je liever verborgen houdt. De Vader is een Heilig God en je kunt dus niet zomaar met vieze schoenen Zijn huis binnen gaan…

Ik vergelijk het wel eens met een koning die ook vader is, bijvoorbeeld Koning Willem-Alexander. Hij is het staatshoofd. Een man die je niet zomaar met ‘je’ en ‘jij’ aanspreekt. Een man met titels zoals ‘Zijne Koninklijke hoogheid’. Een man met status. Maar hij heeft nog een andere rol: vader. Bij openbare en officiële gelegenheden zullen zijn kinderen zich plechtig moeten gedragen richting hun vader. Maar thuis kunnen de kinderen net zo goed troost zoeken bij hem of met hem stoeien. En net als in ieder ander gezin zullen ze ongetwijfeld ook wel eens ruzie hebben. Een goede vader omarmt zijn kinderen steeds opnieuw, zelfs als ze er een potje van maken.

God is Koning. Hij is heilig, heeft status, heeft vele namen en we spreken Hem niet zomaar met ‘je’ of ‘jij’ aan. We eren Hem, omdat Hij Koning is. Omdat Hij regeert. Omdat Hij Almachtig is. Maar God is ook Vader. Het maakt niet uit wat je gedaan hebt, waar je vandaan komt of hoe lang je bent weggeweest: Hij omarmt je en verwelkomt je. Je mag bij Hem thuis komen, hoe vies je schoenen ook zijn. Het kruis van Jezus staat bij de voordeur en daar mag je je schoenen achterlaten om vervolgens door te lopen in Zijn huis, zónder vieze voeten. Wat je bagage ook is, laat het liggen bij het kruis en loop door naar de Vader. Hij kijkt niet naar de dingen die daar achter jou nog ergens aan het kruis hangen. Hij kijkt naar jou en wacht tot je dichterbij komt. Nader tot God en Hij zal tot u naderen (Jakobus 4:8). Deel je hart met Hem en laat Hem Zijn hart met jou delen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.