Nieuws

HomeRecensieAanbidding… door Amanda van Bemmel

Aanbidding… door Amanda van Bemmel

Aanbidding

Ik heb twee grote passies: zingen en God aanbidden. Die twee combineren ligt dus voor de hand. Het is heerlijk om te zingen over Gods trouw, Gods grootheid, Zijn schoonheid en veelzijdigheid. Ik geniet ervan om Zijn Naam te bezingen en Hem groot te maken met woorden en noten. Hoe meer ik met God bezig ben, bijvoorbeeld door over Hem na te denken of Zijn woord te lezen, hoe meer ik onder indruk raak van wie Hij is. En hoe meer ik onder de indruk van Hem ben, hoe meer ik hem wil eren. Een cirkel: het één voedt het ander en dat voedt weer het één.

Als aanbiddingleider heb ik het voorrecht om met enige regelmaat groepen te leiden in aanbidding. Niet alleen zie ik het als mijn verantwoordelijk dat een gemeente mee kan zingen om zo samen God groot te maken. Ik zie het als mijn opdracht om een gemeente mee te nemen naar het hart van de Vader. God heeft zichzelf beschikbaar gemaakt voor ons, door Zijn Zoon te geven. Een groot cadeau wat heel veel gekost heeft. Dat is niet iets om in de kast te leggen en naar te kijken, maar bedoeld om gebruik van te maken. God heeft Zijn Zoon gegeven om jou te kunnen krijgen. Hij wil dat jij je hart deelt met Hem en Hij verlangt er naar Zijn hart te delen met jou. Wat is jouw antwoord op dit cadeau?

Voor mij is dat aanbidding. Dat is zorgen voor je naaste, mensen behandelen alsof het Jezus is die honger of dorst heeft. Zoals in Matt. 25:40: “Alles wat jullie gedaan hebben voor één van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.” Natuurlijk ook Hem groot maken door het zingen van liederen. Hem danken en eren voor het grote cadeau dat Hij ons gegeven heeft. Maar meer nog dan dat: in gaan op Zijn uitnodiging om tot Hem te naderen. Zijn cadeau écht te accepteren door de weg te bewandelen die Jezus gebaand heeft en door de Heilige Geest bij het hart van de Vader zijn. Dat is de beste plek. Waar David al naar verlangde in Psalm 27:4, is voor ons toegankelijk. Wanneer je je bewust bent van die gedachte, zal je merken dat het zingen van liederen een diepere betekenis krijgt.

“Het enige wat ik verlang: wonen in het huis van de Heer, alle dagen van mijn leven om de liefde van de Heer te aanschouwen, Hem te ontmoeten in Zijn tempel.” Psalm 27:4

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.